+31 (0)24 782 05 60

Bamboe

Bamboepalen zijn uiterst geschikt voor (decoratieve) toepassingen in de tuin, omdat de het licht van gewicht is, weinig onderhoud nodig heeft en een exotische uitstraling heeft. Daarnaast is dit bamboe erg hard, waardoor je er prima mee kunt bouwen. Zo kan je er bijvoorbeeld bruggen, meubels of schuttingen van maken.

Bamboe is verder een erg duurzame grassoort. Het groeit snel, gemiddeld 25 centimeter per dag. Sommigen bereiken hun maximale hoogte binnen 6 – 7 maanden, en die maximale hoogte kan tot 40 meter zijn. Daarnaast groeit het goed op bijna alle grondsoorten. Na het kappen groeit de bamboe vanzelf weer terug, waardoor de kap niet voor gronderosie of ontbossing zal zorgen. Verder wordt zo goed als de hele plant gebruikt wanneer het is gekapt. De kap zorgt dus niet voor onnodig afval.

Let op, bamboe is qua dikte nooit tot aan de centimeter identiek. Wij verkopen palen met een diameter van 12 centimeter, maar de dikte kan hier licht van afwijken. Houd ook rekening met het feit dat de paal in de basis vaak iets dikker is dan aan de top.

Voor- en nadelen

+ Licht van gewicht
+ Duurzaam (groeit snel)
+ Heeft weinig onderhoud nodig

– Scheurt bij grote temperatuurverschillen

Oorsprong

Afrika, Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië

Funfact

Bamboe kan binnen 7 jaar tot wel 40 meter lang worden.