+31 (0)24 782 05 60 | info@vannyhout.nl | Binderskampweg 28 | 6545CB Nijmegen

Nijmeegse decorbouwer Layhgo opent eigen houthandel

Nijmeegse decorbouwer Layhgo opent eigen houthandel

Normaal gesproken zijn ze nu bezig zijn met de opbouw van festivals als Dance Valley en Awakenings, maar door corona zitten de decorbouwers van het Nijmeegse decorbouwbedrijf Layhgo sinds maart zo goed als zonder werk. Om het bedrijf met 28 werknemers draaiende te houden, zijn ze een compleet nieuwe richting ingeslagen. Op 5 september openen ze officieel Houthandel & Frezerij Van Nyhout.

De houtbranche is een vanzelfsprekende keuze om in te slaan. Een van de specialiteiten van Layhgo is houtbewerking, hun uitgebreide werkplaats is hier geheel op ingericht. Van de CNC-freesmachine tot een vandiktebank, het staat er allemaal. Verder heeft een gedeelte van het personeel een achtergrond in meubelmakerij en houtbewerking. Van de opties die het bedrijf had om deze periode zonder evenementen te overleven, was de houthandel de beste.

Duurzaamheid

Layhgo is binnen de festivalbranche een van de meest milieubewuste namen. Ze werken veel met panelen die telkens weer hergebruikt (en aan derden verhuurd) worden en ze recyclen standaard panlatten. Deze lijn zetten de decorbouwers ook door in de nieuwe houthandel.

Zo verkopen ze alleen hout met een FSC- of PEFC-keurmerk. Dat is hout wat uit beheerde boskap komt: bossen waar steeds nieuwe bomen worden bij geplant, en waar de gekapte bomen heel bewust worden uitgekozen zodat het de rest van het woud niet schaadt. Slechts 11% van het hout wat wereldwijd verkocht wordt, heeft zo’n keurmerk.

Daarnaast biedt Van Nyhout ook zakken resthout aan voor een zachte prijs. Klanten kunnen namelijk hout op maat bestellen, wat vaak betekent dat er kleine stompjes hout overblijven die niet meer verkocht kunnen worden. Al deze stukken resthout worden verzameld in statiegeldzakken. Men kan met deze zak later terugkeren en hem weer laten vullen met 6 kilo resthout.

Drive-thru

Om de decors voor de podia te prefabben, had Layhgo altijd veel ruimte nodig. Hun grote loods komt nu goed van pas, want het zorgt ervoor dat ze een drive-thru konden maken op hun terrein. Je kunt dus met je eigen auto/bus/aanhangwagen een rondje door het terrein en de loods rijden, langs schappen die vol liggen met houten balken, planken en platen.

Opening

Klanten kunnen al sinds 1 augustus terecht bij Van Nyhout, maar op zaterdag 5 september is de officiële opening. Tussen 11.00 en 19.00 uur zijn geïnteresseerden welkom voor een hapje, een drankje en een rondleiding door het pand op de Binderskampweg 28 in Nijmegen. Kan je niet tot 5 september wachten? Geen paniek, van maandag tot vrijdag is Van Nyhout geopend van 07.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.