+31 (0)24 782 05 60 | info@vannyhout.nl | Binderskampweg 28 | 6545CB Nijmegen

“Wij benaderen onze houthandel echt als een beleving”

“Wij benaderen onze houthandel echt als een beleving”

Uit: Houtwereld | jaargang 73 | 18 september 2020 | NUMMER 11

HOUTHANDEL ALS BELEVING

Decorbouwer Layhgo besloot laatst een houthandel te beginnen. Op 1 augustus opende Houthandel & Frezerij Van Nyhout in Nijmegen zijn deuren. Eric van de Pas is creative directeur/eigenaar van zowel het decorbouwbedrijf als de houthandel.

“Het had wat voeten in de aarde om op zo’n korte termijn een houthandel op te zetten. Weliswaar waren wij bij Layhgo al van plan om ons meer te gaan richten op de verkoop en verhuur van materiaal, maar de coronacrisis bracht het in een stroomversnelling.

Onze houtkennis is de afgelopen maanden daarom flink bijgespijkerd. We zijn op cursus, lezen boeken over hout en mensen komen op bezoek die ons het fijne van hout vertellen. Op dit moment zijn we bezig met PEFC- en FSC-certificering en volgen we een training op dit gebied. Het was natuurlijk ook zoeken naar leveranciers om enigszins concurrerend in die markt te stappen. Gelukkig denkt een aantal van deze leveranciers met ons mee en dat is heel fijn.

Het is natuurlijk een gigantische klus, maar wij gaan er met volle passie in. Want het is een definitieve stap en wij willen goed voorbereid de toekomst in. We hebben het voordeel dat we op het terrein van het decorbouwbedrijf zitten. Daar hebben we 4.000 m² binnen- en 2.000 m² buitenruimte. Om plek te creëren voor de houthandel hebben we veel decormaterialen, die we voorlopig toch niet nodig hebben, verhuisd naar een boerenschuur.

Wij hebben alles helemaal in het teken van de houthandel opgebouwd. Dat wij van origine festivalbouwers zijn, zie je terug in de inrichting van de houthandel. Onze inrichting is zeer onorthodox en anders dan de reguliere houthandel. Wij benaderen het echt als een beleving.

Naast lengtehout en plaatmaterialen ligt stamhout. We verkopen boeken over hout en bomen, houten meubels en tweedehands eiken afkomstig uit oude schuren. Onze showroom is nog in aanbouw.

Hoewel de regio Nijmegen ons werkgebied is, is natuurlijk iedereen welkom, zowel de professional als de particulier. Overigens is het niet onze ambitie om zelf te gaan bouwen. Daar zijn we niet voor. Wij zijn toeleveranciers: bouwen laten we over aan aannemers. Maar wij kunnen op maat leveren en hebben een aantal ontwerpers in huis die tekenwerk verrichten en constructieberekeningen uitvoeren.

Op 5 september vond de officiële opening plaats van Houthandel & Frezerij Van Nyhout. Het aantal klanten tot nu toe, valt mij alleszins mee. We zijn er klaar voor en het is fantastisch om zoveel hout in alle diversiteit hier te hebben liggen. Onze slogan is daarom ook ‘Wij zijn hout!’. Ja, dat is ambitieus, maar dat zijn we ook.” <<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.